Over ons

Onze geschiedenis

De naamgever van de winkel is Johan Christoffel Woortman. Rond 1877 nam hij de in 1851 opgerichte drogisterij over. In 1911 verkocht Johan de drogisterij aan Koenraad Plantinga. Koenraad's dochter Ytje en haar man Roel Nijhuis namen deze vervolgens in 1949 over. Om de authentieke uitstraling te behouden is het interieur onveranderd gebleven. De huidige eigenaar is Hans Rijkhof, die de drogisterij sinds 1979 in zijn bezit heeft.

Ons assortiment

Met onze zelfgemaakte producten bieden wij ouderwetse kwaliteit voor een eerlijke prijs. Onze eigen meubelwas wordt door Hans volgens een geheim recept gemaakt. Met trots kunnen we vertellen dat Woortman één van de weinigen drogisterijen in Nederland is die het ouderwetse tarwestijfsel vanuit een ruime voorraad levert.


Daarnaast verkopen wij in onze fysieke winkel veel producten die je bijna nergens anders meer vindt. Denk aan textielverf in verschillende kleuren, kurken, sterke haarspelden, lonten voor kaarsen en petroleumstellen. Ook verkopen wij voedingssupplementen van merken als Solgar en cosmetica van Dr. Hauschka. Ons online assortiment is slechts een klein deel van het uitgebreide assortiment in de fysieke winkel.

Onze fysieke winkel

Sinds de oprichting hebben we het originele interieur van de winkel zoveel mogelijk proberen te behouden. Er zijn houten laatjes met opschrift in oud-Nederlandse spelling, een eau de cologne pomp en een toonbank met een houten slang erboven. In de drogisterij wordt u vanachter deze toonbank geholpen. Het ruikt er nog naar vroeger, wat de sfeer in de winkel extra uniek maakt. U bent van harte welkom om de winkel eens te bezoeken.

Hans, Han en Frederike.